Időgép a Modemben, elrajtol az EKF Debrecen 2023

Kultúra

Tizenkét évvel ezelőtt Debrecen megpályázta a 2010. évi Európa Kulturális Fővárosa címet. Bár az akkori magyar kormány Pécsnek adományozta a lehetőséget, a cívisvárosban sokan jó emlékeket őriznek a projektről, mert végül önerőből megvalósult mindaz, ami a pályázatban szerepelt. Többek között így jött létre a MODEM is, amely február 23-án egy új kezdet helyszíne lesz.

Program:

 

16 órától

rendkívüli nyitvatartás: 20 óráig a MODEM valamennyi kiállítása ingyenesen látogatható

16.30-tól múzeumpedagógiai foglalkozás gyerekeknek, folyamatosan: könyvsarok felnőtteknek

 

16.30 órától

Indul az IDŐGÉP

Üzenj 2023-nak! Szállj be az időgépbe és mondd el, milyen jövőt szeretnél Debrecenben! 2023-ban mi álljon a főtéren, mi épüljön a város szélére, hová viszed majd a barátaidat? Milyen közösségi, kulturális tereket szeretnél? Az időgépben mindenki szabadon üzenhet a jövőnek.

Helyszín: földszint

 

17.15

Papp László, Debrecen város polgármestere üzenetet küld, majd 17.30-kor elrajtol az EKF Debrecen 2023 pályázat. Papp László tájékoztatója

Helyszín: földszint, 2. emelet

 

18.00 óra

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint – ingyenes koncert
A sajátos stílusáról és összetéveszthetetlen hangjáról ismert énekesnő néhány éve dolgozik együtt egykori egyetemi társával. A jazz tanszéken tanult énekes és gitáros első duólemeze nagy sikert aratott Európában, így semmi nem állta útjukat, hogy ismét összeálljanak egy újabb, minden eddiginél izgalmasabb lemezhez. A nemrég megjelent Tell Her anyagát Harcsa Veronika zenei ötletei és szövegei nyomán közösen dolgozták ki, majd a végső hangzás megalkotásában a New York-i születésű producer, Jeremy Friedman volt a páros kreatív munkatársa.

Helyszín: 2. emeleti kiállítótér

A belépés ingyenes.