Debrecenben avatják a Cseh Tamás Program nyolcadik poptörténeti emlékpontját

Kultúra

A fénykorát a nyolcvanas években élő IPK tiszteletére avatják fel az NKA Cseh Tamás Program nyolcadik poptörténeti emléktábláját 2016. november 10-én, 18 órakor a Debreceni Művelődési Központban (Kossuth u. 1.). Az első vidéki tábla elhelyezését követően a Program a magyar könnyűzene történetének további emblematikus fővárosi és vidéki helyszínein is emlékpontok átadását tervezi.

A több mint százéves múltra visszatekintő épületben 1982-ben hozták létre a KISZ által működtetett Ifjúság Politikai Klubot, amely a nyolcvanas években élte fénykorát. Itt tartotta debreceni fellépéseit a hazai underground élvonala, játszott az Európa Kiadó, a Bizottság és a Balaton, de számos helyi banda is az IPK-ban mutatkozott be. A kilencvenes évek közepétől nincsenek már koncertek, de a ház továbbra is nyitva áll a zenészek előtt.

2016. november 10-én, csütörtökön, 18 órakor Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója, illetve Bajnai Zsolt, a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője mondanak köszöntőt. Ezt követően a Chaos és a Teherán Juice zenekarok csapnak a húrok közé. Várnak szeretettel minden pop- és rockrajongót!