Rendkívüli tehetséggel megáldott kislány kiállítása nyílt meg

Kultúra

Még csak hatodik osztályba jár, de már önálló kiállításon mutatkozik be a Bolyai-iskola tanulója, Bíró Zita. – olvashatjuk a Dehir.hu-n.

Bothné Dóra, a  Képnézegető Galéria háziasszonya annak idején megígérte, debreceni, vagy a cívisvároshoz kötődő festőknek vagy grafikusoknak szeretnének tárlatokat szervezni. A már befutott művészek mellett arra is törekednek, hogy a pályájuk elején járó fiatalokat is bemutatkozási lehetőséghez jussanak.

Bíró Zita, a Bolyai-suli hatodik osztályos tanulója tehetségéhez nem férhet kétség. Már egészen kiskorában, az óvodában felfigyeltek rá, mennyire szeret rajzolgatni. Sok más gyerekkel szemben azonban ezt nem nőtte ki, élete talán legfontosabb tevékenysége, hogy festhet, rajzolhat. Ebben nagy segítségére van Zitának Serfőző Zsuzsa, aki többféle technikára tanítja a kislányt: például tűzzománcozni is.

Zita szereti a természetet, az állatokat és a növényeket, szeret a színekkel játszani. Mint mondja, úgy érzi, hogy az alkotás segítségével tudja kifejezni a legkönnyedebben a gondolatait. Képeit akrilfestékkel készíti, vászonra vagy akvarell-papírra.

Az alkotásai a Képnézehető Galériában, Belvárosi Kézműves Étkezdében, a Bajcsy-Zsilinszky utcai Both-Dega Imbiszben tekinthetők meg.