Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat – amatőrök jelentkezését várják

Kultúra

Hajdú-Bihar megye képzőművészeti életének meghatározó éves seregszemléje az 1950-es évek óta minden évben megrendezendő Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlat, amelyet idén a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája, a Debreceni Művelődési Központ és a VOKE Egyetértés Művelődési Központja 2016. november 11.–december 12. között rendez meg Debrecenben, a Debreceni Művelődési Központ megújult Belvárosi Galériájában (Debrecen, Kossuth u. 1.).

A tárlat nyitott, a tartalmi és tematikai sokszínűség megőrzése mellett az amatőr és a hivatásos alkotók számára is bemutatkozási lehetőséget kínál. A kiállítás mindemellett fontos lenyomata a megye képzőművészeti fejlődésének, változásának.

A kiállításon részt vehet minden Hajdú-Bihar megyében élő amatőr és hivatásos képző- és iparművész, alkotónként – műfaji és tematikai megkötések nélkül – összesen három darab művel (érem max. 5 db), melyet kiállításra kész állapotban kell beadni (grafikákat keretezve, vagy 50×70 cm, vagy 70×100 cm üveggel ellátva, kisplasztikát nemes anyagból kivitelezve 80 cm maximális kiterjedéssel, festményeket és textileket vízszintesen max. 125 cm, függőlegesen max. 200 cm méretben). A kiállítás zsűrije a beadott sorozatokat megbonthatja.

A beadott alkotások nem lehetnek 2015 évinél régebbiek.

A műtárgyakat 2016. november 2-án és 3-án 11–18 óra között lehet beadni a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központjában (4034 Debrecen, Faraktár út 67., 52/310-993).

Az amatőr alkotók számára november 4-én a zsűri tagjai szakmai konzultációt tartanak.

A zsűri az alkotóközösségek számára közösségi díjat, a Magyar Nyelv Napjához (november 13.) kapcsolódó alkotások alkotói részére külön díjat adhat ki. A Magyar Nyelv Napjának idei vezérgondolata: a látható nyelv

Az alkotásokon maradandóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, címét, a mű címét, méretét és technikáját, valamint az alkotás évét.

Információ: hajdu@nmi.hu , gyongy.peter@debrecenimuvkozpont.hu

Telefon: 52/501-766, 20/285-2628