Rekordot döntött a Vojtina Bábszínház

Kultúra

Csaknem 80 alkalommal játszották a Lomtalanítás című darabot a vojtinások. Színházi nevelési programja már évek óta van a bábszínészeknek, de ez volt az első olyan előadás, amely osztálytermi színházként, komplex színháznevelési programként lett bemutatva. A Vojtina idén nyolc bemutatón van túl. De nem ez az egyetlen rekord a mostani évadban.

– Negyvenezer körüli látogató volt nálunk. Ez hasonló az utóbbi évekéhez, ám megdöntöttünk egy rekordot a 6657 bérletesünkkel – mondta el a Dehirnek Asbóth Anikó igazgató.

Az évadértékelőn Komolay Szabolcs alpolgármester elmondta: itt az ideje, hogy Kemény Henriknek, a honi vásári bábjáték egyik legmeghatározóbb alakjának hagyatéka méltó helyre kerüljön: bábmúzeumot szeretnének kialakítani a városban. Ez is beleillik Debrecen koncepciójába, ami az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért készült.

– Színház nélkül elképzelhetetlen Európa kulturális fővárosa. Olyan projektek megvalósításán dolgozunk, amelynek keretében a színház kiléphet a falak közül – hangsúlyozta Komolay Szabolcs.

A Vojtina a közönséggel 2016. június 12-én búcsúztatta az évadot „Itt a vége, fuss el véle!” című évadzárójával.