ymsa - ütős gála2

Mozart nyitva felejtett ajtaján pillanthattak be

A világhírű osztrák zeneszerző egy ritkán hallott kürtverseny-töredékét is hallhatta a debreceni közönség az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának rezes gáláján, az ütőhangszeres növendékek pedig igazi stíluskavalkáddal léptek színpadra a Zeneművészeti Kar Liszt termében.

szaxofongala_2

Csak fújták és fújták az ifjú zeneművészek

Fergeteges hangulatot teremtett a szakma egyik legjobb szaxofonegyüttese, a szlovéniai SOS a Zenés esték a Nagyerdőn hangverseny-sorozat hétfői Szaxofongáláján a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

18699904_1139226876181863_329265064707534620_n

Hajdúszoboszlón lép fel bandájával Laár András

Laár András 2016-ban három zenésztársával – Galántai Zsolttal, Barabás Bélával és Laár Dáviddal – egy új, igazán egyedi, izgalmas zenei produkciót hívott életre, melyben megjelenik a felszabadító erejű abszurd humortól, a 70-es éveket idéző kicsit beat-es, kicsit rock and roll-os világig minden zenei stílus.

kamarazenei_gala_2

Komolyzenei időutazás a Nagyerdőn

Barokk szonáták, romantikus variációk, XX. századi vonóstriók – Fuvola Gálával és Kamarazenei Gálával folytatódott a Zenés esték a Nagyerdőn hangverseny-sorozat a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

komolyzene

Nyár esti komolyzene Debrecenben

Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának nyitóhangversenyével megkezdődött a Zenés esték a Nagyerdőn koncertsorozat a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

ajt

Egyedülálló fotókiállítás érkezett Debrecenbe

Római kitérő után a Debreceni ajtók című fotókiállítás Debrecenben debütált 2017. július 14-én. Szabó Magda író születésének centenáriuma hívta életre az EKF Debrecen 2023 Programiroda és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett, „A debreceni ajtók” c. fotópályázatot.