Vadászkéssel veszekedett egy férfi Bodaszőlőn, vádat emeltek ellene

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki Bodaszőlőn egy vita hevében vadászkésével hadonászott és kárt okozott.

A vádlott 2019. április 14. napján a kora délutáni órákban Bodaszőlő egyik dűlő útján ittas állapotban veszekedett a barátnőjével és annak édesanyjával.

A dühös férfi bement az egyik körbekerített udvarra, ahol a láncon tartott kutyát megrugdosta. Emiatt rászóltak a házban lakó személyek és a vádlott szóváltásba került a lakókkal, közben az egyik nőt egy alkalommal pofon ütötte.

A vádlottat kitessékelték az udvarról, majd a férfi a szomszédos lakásába ment, ahol magához vett egy 19 cm pengehosszúságú, 2,5 cm pengeszélességű, kétélű kést és visszament az udvarra. A ház kulcsra zárt bejárati ajtajába több alkalommal beleszúrta a kést, majd a ház előtt parkoló személygépkocsi szélvédőjét is megszurkálta a késsel, ami megrepedt.

A vádlott cselekménye folytán a kutyának nem keletkezett sérülése, az ingatlanon élő nő pedig a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt. A férfi az emberi élet kioltására alkalmas késsel a gépkocsiban és az ajtóban összesen 28.000,- forint kárt okozott, amely nem térült meg. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság az eszközül használt vadászkést kobozza el.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.