Újabb közterület borult virágba Debrecenben

Helyi hírek

A Debrecen, a mi kertünk akciót 2019. áprilisában hirdette meg Papp László polgármester azzal a céllal, hogy Debrecenben minél több fát, valamint virágot ültessenek. Ehhez a gondolathoz kapcsolódott az a növénytelepítés is, ami a Szepességi utca és a Simonffy utca kereszteződésében zajlott 2019. június 24-én.

Ezúttal a kereszteződésben lévő két terelőszigetet ültette be növényekkel Orosz Ibolya Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője önkéntesek, valamint a Dehusz Kft. munkatársainak segítségével. Több száz tő zsálya, bársonyvirág (közismert nevén büdöske), valamint Kleopátra tűje nevű dísznövény – melyeknek jelentős részét a Dehusz munkatársai nevelték – került a terelőszigetekben kialakított ágyásokba, valamint a már ott lévő tölgyek mellé is ültettek néhány juharfát.

Amint azt Orosz Ibolya Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen elmondta, a hagyományoknak megfelelően az elmúlt két hónapban az egyéni körzetek önkormányzati képviselői több mint százezer tő egynyári virágot osztottak szét a lakosság körében annak érdekében, hogy Debrecen még szebb, virágosabb legyen. A Szepességi utca és a Simonffy utca kereszteződésében lévő terelőszigetek területére lakossági kívánság nyomán, a Debrecen, a mi kertünk akció gondolata jegyében, képviselői kezdeményezésre telepítettek most növényeket.

Fotók: Miskolczi János