Elindult az Agóra csapata a hannoveri RoboCup Junior Európa-bajnokságra

Egyetem Helyi hírek

Már úton van az Agóra csapata a hannoveri RoboCup Junior Európa-bajnokságra. A debreceni fiúk saját kategóriájukban aranyérmesek lettek februárban a Magyar Ifjúsági Robot Kupán, ezzel szereztek kvalifikációt a rangos nemzetközi megmérettetésre. Az élményközpont csapata haladó kategóriában, a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) versenyszámban 18 európai ország fiataljaival méri össze tudását 2019. június 21. és 23. között a németországi Hannoverben. Előre megépített lánctalpas robotjuknak egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli pályán kell adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezni. A kihívásokat minden esetben például földrengéseknél vagy komoly baleseteknél felmerült valós szituációk alapján állítják össze a verseny szervezői.

Az Agóra csapatának tagjai, Eigner Bendegúz, Mile Kolos és Papp Márk Máté évek óta járnak az élményközpont robotika klubjába, és már több hazai robotprogramozási versenyen is szép eredményeket értek el, de először vesznek részt nemzetközi kupán.

Az Agóra csapatát Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és az NI Hungary Kft. támogatja.

A képen balról jobbra: Fógel László, az Agóra vezető demonstrátora, a csapat egyik felkészítője, a versenyzők: Eigner Bendegúz, Mile Kolos és Papp Márk Máté, valamint Soha Rudolf Ferenc, az Agóra szakmai csoportvezetője, a csapat másik felkészítője