Nagyváradi Szent László Napok

Debrecen lesz a díszvendége az idei Szent László Napoknak Nagyváradon

Helyi hírek

Koncertekkel, kiállításokkal és mézeskaláccsal várja az idei nagyváradi Szent László Napok vendégeit Debrecen. A két város kulturális együttműködésének egy újabb fontos fejezete a programsorozat – mondta az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs alpolgármester a nagyváradi várban 2019. június 19-én.
Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Szent László Egyesület az egyhetes programsorozatot Nagyváradon. 2015-től az egy ideig a lovagkirály temetkezési helyéül szolgáló vár ad helyszínt a számtalan kulturális és sportprogramnak. Idén Debrecen a díszvendége az eseménynek.

– A két város évszázados kapcsolata és kulturális együttműködése jelképe annak, hogy határok nem jelenthetnek akadályt a magyarság, a magyar kultúra számára – fogalmazott a sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs debreceni alpolgármester. A politikus hozzátette: Debrecen és Nagyvárad is tagja annak az Európai Uniónak, amelynek jövőjét a Szent László által is védett és követett keresztény kultúra jelentheti. Ez is kapcsolódási pont lehet Debrecen és Nagyvárad között.

Az idei Szent László Napokon 2019. június 26-án, 20 órától vendégszerepel a nagyváradi vár nagyszínpadán a Kodály Filharmónia, június 30-án pedig a Hajdú Táncegyüttes és a Debrecen Dixieland Band. A Déri múzeum a debreceni mézeskalácsot mutatja be, valamint a népi kerámiákról tart előadás Magyari Márta főmuzeológus. Bemutatkozik Nagyváradon a Debreceni Egyetem is.

A Szent László Napokat idén június 24. és június 30. között rendezik a nagyváradi várban, ahol többek között koncertet ad a Csík zenekar, Péterffy Bori és a Neoton familia is.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft