Egy debreceni nagyáruház is beállt szemetet szedni

Helyi hírek

A debreceni önkormányzat folytatja a „TeSzedd! De inkább ne dobd el!” akciót, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy csak együtt, közösen tehetünk Debrecen tisztaságáért. Az önkéntes akcióhoz első alkalommal csatlakozott debreceni nagyáruház. Széles Diána alpolgármester és az önkéntesek közösen tették rendbe a Balmazújvárosi út melletti kiserdőt, ahol rendszeresen összegyűlik az illegális hulladék.

Komoly összefogás indult Debrecenben annak érdekében, hogy a város hosszú távon tiszta és rendezett legyen. A TeSzedd! De inkább ne dobd el! akcióhoz eddig már több, mint 4000 debreceni csatlakozott, köztük diák és civil csoportok.

Nemrég pedig az Auchan áruház munkatársai keresték fel az önkormányzatot, hogy segítsenek összeszedni az illegális hulladékot. 2019. június 17-én Széles Diána alpolgármester, Hernádi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője és az Auchan 23 munkatársa dolgozott azon, hogy a megtisztítsák a Balmazújvárosi út melletti kiserdőt.

A TeSzedd! De inkább ne dobd el! elnevezésű akciót a debreceni önkormányzat azzal a céllal folytatja egész évben, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosság fontosságára. Emellett az illegális szemétlerakók felszámolása évi 20 millió forintos költséggel jár, mely összeget más, hasznosabb dologra is lehetne fordítani, például két új játszóteret lehetne építeni.

Fontos, hogy az illegális hulladéklerakók felszámolásában a debreceniek is részt tudjanak venni. Azt gondoljuk, hogy Debrecen városa alkalmas az ilyen jellegű közösségteremtésre, hogy közösen őrizzük meg Debrecen tisztaságát. Egy országos akcióból Debrecenben egy példamutató kezdeményezés bontakozott ki. Ez már a sokadik alkalom, hogy a városlakók kezdeményezésére szervezünk szemétszedési akciót.

– mondta Széles Diána alpolgármester.

Június 17-én 1 tonna hulladékot szedtek össze az önkéntesek, akik felhívták a figyelmet arra, hogy a hulladékot bárki ingyenesen elviheti az István úti hulladéklerakóba.

Az akcióhoz bárki csatlakozhat az alábbi e-mail címen: deinkabb.nedobdel@debrecen.hu

Az önkormányzat mindenkinek kesztyűket és zsákokat biztosít a szemétszedéshez.