Részeg ismerősét lopta meg a komádi férfi, megúszta a letöltendőt

Helyi hírek

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy szórakozóhelyen ittassága folytán elalvó ismerősétől vett el nagyobb összegű készpénzt.

2018. december 7-én az esti órákban a vádlott együtt italozott a sértettel Komádiban egy szórakozóhelyen. Mindketten ittas állapotba kerültek, azonban a sértett az elfogyasztott szeszes ital hatására annyira leittasodott, hogy öntudatlan állapotba került, a szórakozóhely pultjánál a fejét a kezei között lógatva ült és aludt.

A vádlott kihasználva a sértett állapotát, 20 óra 20 perc körüli időben odament hozzá, majd a vállán átvetett táskából elvette a pénztárcát és azt kivitte a helyiségből. Az utcán átnézte a pénztárca tartalmát, abból kivett 130.000 Ft készpénzt, majd rövid idő elteltével visszament a szórakozóhelyre és a pénztárcát visszatette a még mindig magatehetetlen, alvó sértett táskájába.

A vádlott a nyomozás során az általa elkövetett bűncselekményt beismerte, az ellopott pénzt teljes egészében visszafizette a sértettnek, ezáltal a bűncselekménnyel okozott kár megtérült.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban arra tett indítványt, hogy a vádlottal szemben a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki.