Sok pályamunka érkezett a Tímárház ékszerkészítő pályázatára

Helyi hírek

Idén is jelentős népszerűségnek örvendett a Debreceni Művelődési Központ Tímárháza által kiírt Kösöntyű VI. amatőr ékszerkészítő pályázat. A tavalyi évhez hasonló módon az ország számos területéről érkeztek pályamunkák, többek között Harsányból, Dabasról, Törökszentmiklósról, Kétegyházáról, Székesfehérvárról, Pilisvörösvárról, Békéscsabáról és Tiszafüredről. Ám, hogy a pályázat felkeltette az érdeklődést határainkon túl is a szervezők sem gondolták, hiszen Kolozsvárról is érkezett hozzájuk alkotás.

A háromtagú szakmai zsűri május 21-én dönt arról, hogy kiknek a munkáit tartja díjazásra érdemesnek, majd a Facebookos közönségszavazást követően június 7-én adják át ünnepélyes körülmények között délután 17.00 órától nyíló kiállításon a díjakat.

Évről évre egyre magasabb színvonalon, sok-sok alkotó munkaórát igénybe vevő ékszerek kerülnek ki a pályázók keze alól, így nem csupán a résztvevők száma, de a pályázat színvonala is magasan ível felfelé.   

A szervezők további sikeres alkotómunkát kívánnak a pályázóknak, a kedves érdeklődőknek pedig élménydús nézelődést kívánnak a bemutatón látható csodálatos darabok között. Aki pedig kedvet érez a megmérettetésre, annak jövőre ismét alkalma nyílik rá, hiszen hetedik alkalommal is megrendezik majd az országosan egyedülálló pályázatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.