Június végéig tart a félpályás útlezárás a 471-esen Debrecen és Hajdúsámson között

Helyi hírek

Megkezdődik a főpályát érintő szélesítés a 471-es főúton, ezért május 15-től félpályás lezárásra számíthatnak a közlekedők az érintett szakaszon.

A 471-es főút szélesítési munkálatai Debrecen határában 1,2 kilométer hosszan, a főúton pedig háromszáz méter hosszon zajlanak, emiatt június végéig félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben a főút Hajdúsámson irányába vezető jobb oldalán. A Salakos utca és a Madár utca között háromszáz méter hosszú szakaszon jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy sávon, váltakozva haladhat a forgalom, míg a reggel 6 óra 30 és 8 óra 30 közötti időszakban jelzőőrös forgalomirányítás segíti a közlekedést az érintett szakaszon. A munkálatok ideje alatt az úton a menetidő jelentősen megnövekedhet.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból megvalósuló fejlesztés ütemterv szerint halad: a fák kivágása, a bozót és cserjék irtása megtörtént, jelenleg az érintett közművek kiváltása és az útburkolat bontása van folyamatban. A kivitelezés várhatóan 2020. harmadik negyedévében fejeződik be.