Felújították, már használható a Létai út – Vámospércsi út új csomópontja

Helyi hírek

Átépült a Létai út – Vámospércsi út kereszteződése, mostantól két sávon kanyarodhatnak az autósok a Létai út felől a belváros irányába. A fejlesztéssel csökkenhet a torlódás a reggeli időszakban a városrészben.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjának részeként 2018 őszén indult el a Vámospércsi – Létai úti csomópont kapacitásbővítő átalakítása.

A Vámospércsi úti szakaszon a kereszteződéstől a Sólyom utcáig, mintegy 150 méteren meghosszabbították a külső sávot. és átépítették a meglévő buszperont is. A csomópont átalakítása tartalmazta továbbá a csapadékvízelvezetés kiépítését és a közműkiváltási munkákat is.

A Létai úti ágat 145 méter hosszban alakították át, amely egy új sávval bővült, így a Létai út felől a jelenlegi egy sáv helyett két sávon kanyarodhatnak az autósok balra, a Vámospércsi útra, csökkentve ezáltal a várakozási időt a csomópontban.


Fotók: Miskolczi János

– Már most kaptunk visszajelzéseket az itt élő debreceni lakosoktól, hogy nagy öröm számukra, hogy elkészült a beruházás, hiszen egyre többen költöznek a Létai út környékére. Az itt élők számára gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a fejlesztés után. A korábbi, főként reggeli dugók megszűnhetnek – mondta Türk László, a városrész önkormányzati képviselője.

– A csomópont fejlesztését az önkormányzat saját forrásból finanszírozta, amelynek költsége több mint 100 millió forint volt – fogalmazott Kovács István önkormányzati képviselő. Kovács István hangsúlyozta: a csomópontban nem csak az utat, hanem a járdát is rendbe tették, illetve kerékpárt út is kialakításra került.