30 ezer euróval támogatná Debrecen a hétfőn leégett Notre Dame újjáépítését – ennyit adtak más városok

Helyi hírek

Debrecen városában évszázadok óta kiemelt jelentőségű a hitélet. Jelenleg is három egyház püspöki székhelye: református, római katolikus és görögkatolikus központ – olvasható az önkormányzat közleményében.

A debreceni önkormányzat a keresztény kultúra egyik legfontosabb jelképének, a párizsi Notre Dame templomának újjáépítéséhez is szeretne hozzájárulni.

Papp László, Debrecen polgármestere a 2019. április 18-i városi közgyűlés elé olyan javaslatot terjeszt, amely értelmében 30 ezer euróval támogatná Debrecen önkormányzata a templom helyreállítását.

A párizsi Notre Dame minden bizonnyal egy baleset következtében égett le. Több magyar város is ajánlott fel segítséget, Budapesté nem publikus, Szeged és Székesfehérvár 10 ezer eurót ad, a Mazsihisz pedig gyűjtést szervezett.

Szijjártó Péter külügyminiszter kedden azt közölte, az anyagi segítségnyújtás mellett a kormány koordinációs feladatokat is vállalhat, amennyiben magyar szakemberekre volna szükség a hétfő este leégett párizsi katedrális megmentéséhez.

Salma Hayek milliárdos férje, Francois Henri-Pinault 32 milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatja a Notre Dame újraépítését.