Így lehet környezettudatosabb egy társadalom – előadás Debrecenben

Egyetem Helyi hírek

Kovács András Donát geográfus-szociológus „A környezettudatosság, mint a jövőnk záloga” című előadásában többek között arra keresi a választ, hogyan lehet környezettudatosabb egy társadalom, egy település, egy család.
Hosszú múltra tekint vissza, hogy az emberiség foglalkozni kezdett a környezeti problémákkal, hiszen az ipari fejlődés és az azzal járó megnövekedett szennyezés kialakulása egyre inkább veszélyforrást jelent. A környezettudatosság fontosságát szerencsére ma már nem kizárólag a környezetvédő aktivisták hangsúlyozzák, hanem egyre több országban is kiemelt szerepet kap a probléma kezelése.

Egyénileg bárki hozzájárulhat a megoldáshoz, éppen ezért a környezettudatosság mind a társadalom, mind az egyén szintjén a természeti erőforrásokkal való takarékoskodást és a felelősségvállalást helyezi előtérbe.

Akár globálisan, akár helyi viszonylatokban gondolkodunk, jóval mértékletesebb életmódra kell váltanunk, és el kell szakadni a fenntartható növekedést hangsúlyozó paradigmáktól. Az előadásban olyan vezérelvekre, tevékenységekre, hétköznapi attitűdökre szeretnék rámutatni, amelyek emberi tevékenységeinket környezetünk megóvásának irányába képesek terelni

– mondta a hirek.unideb.hu portálnak Kovács András Donát.

A Science Café, a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának előadás-sorozata szokatlan környezetben, az intézmény falain kívül népszerűsíti közérthető formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Időpont: 2019. április 10., szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.