Hamarosan lezárnak egy sávot a Bartók Béla úti csomópontban, érdemes más útvonalat választani!

Helyi hírek

Jövő hétfőtől lezárják a Bartók Béla útról jobbra, a Pesti útra kanyarodó sávot. A csomópontban külön jobbra kanyarodó sáv épül, a kivitelezés miatt van szükség a korlátozásra.

A Bartók Béla út és a Pesti út kereszteződésében – részben a Kenézy Kórház betegforgalma, részben a nyugati városrészekben egyre nagyobb számban élők közlekedése miatt – jelentősen megnőtt a terhelés. A reggeli és a délutáni csúcsban nem ritka, hogy a körforgalomig torlódik vissza a kocsisor. A forgalmi dugó egyik oka az, hogy jelenleg közös sávból lehet a Mester utca irányába egyenesen és a Pesti út felé jobbra kanyarodni. Ezen a helyzeten szeretnénk javítani az átalakítással.

A jobbra kanyarodó sáv építésén kívül sor kerül a középsziget átépítésére is, a csomópontban a járdák akadálymentesítésére, 106 méter hosszban az „egyenes” forgalmi sáv és a mellette levő „balra kanyarodó” sáv nagyfelületű aszfaltozására, új burkolati jelek festésére, illetve az érintett közművek kiváltására, aknák szintbehelyezésére, valamint az emelt szintű közvilágítás kiépítésére. Március 18-tól indult el az útépítési munka, amely jelentős forgalomkorlátozással jár.

2019. március 25., hétfőtől, a reggeli csúcs után, azaz várhatóan 8 órától a kivitelező lezárja a jobbra kanyarodó sávot, így a Bartók Béla útról nem lehet majd a Pesti útra kanyarodni. A korlátozás a kivitelezés teljes időtartama alatt (4 hónap) fennáll. A debreceni önkormányzat arra kéri a városrészben közlekedőket, hogy másik útvonalat válasszanak.

A beruházás a nyugati városrész forgalomszervezésére és kerékpárút kialakítására benyújtott uniós pályázat része. A kivitelezés költsége bruttó 33.318.463 Ft, melynek finanszírozása 100 %-ban európai uniós támogatásból történik.