Több mint egymillió forint értékű cigarettát találtak a debreceni pénzügyőrök

Helyi hírek

A pénzügyőrök Ártándnál egy cseh teherautóban több mint egymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A NAV munkatársai Ártándnál egy cseh teherautót röntgenberendezéssel ellenőriztek, ami Moldáviából Németországba tartott. A járművet a pótkocsival összekötő rudazatban a szokványostól eltérő anyagot láttak a pénzügyőrök a röntgenen, ezért Gitta, a cigarettakereső kutya is átvizsgálta a szerelvényt. A pótkocsi rudazatából, a fülkében lévő fekvőhely alatti tároló rekeszből, a fülke hátfalából, valamint a műszerfalból megközelítőleg 900 doboz, több mint egymillió forint értékű cigaretta került elő.

A sofőr a dohánytermékek származását semmilyen formában nem tudta igazolni. Elmondása szerint a cigarettát Moldáviában rejtette a járműbe és Németországban szerette volna értékesíteni.

A NAV munkatársai a több mint egymillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az elkövető a kiszabott 1,6 millió forint jövedéki bírságot a pénzügyőröknek a helyszínen készpénzben befizette.