Megnyitotta kapuját a Városi Húsbolt új üzlete Nánáson

Helyi hírek

Fekete mangalica, szürkemarha, racka, bivaly – többek között ezeknek az állatoknak a húsából készült ellenőrzött forrású, prémium minőségű árukat kínálnak a szerda reggel megnyitott Városi Húsbolt új üzletében Hajdúnánáson.

Az egészséges életmódnak napról napra egyre nagyobb szerepet tulajdonítunk, egyre fontosabbá válik az egészséges táplálkozás, a helyben előállított termékek, alapanyagok és az ezzel együtt járó tudatos vásárlás.

Hajdúnánáson már évekkel ezelőtt elindult az a folyamat, amely a helyben, a helyiek keze által megtermelt árukat kínálja kedvező áron, magas minőségben. A Nánási Portéka, mint helyi márka, a termelői piac, a város saját ökológiai gazdasága, ahol bio minősítésű zöldségeket termesztenek és ezzel együtt a Kendereskert, ahol a legnagyobb odafigyeléssel, szeretettel zajlik az állattartás.

A Hajdúnánási Tartósító és Építő Szociális Szövetkezet még 2017 nyarán nyitotta meg a Városi Húsboltot, amely azóta is nagy érdeklődés mellett szolgálja ki a helyi és környékbeli lakosokat. A 2017-ben megnyitott üzlet szépen lassan kinőtte magát, így már az előző esztendőben elkezdtünk azon dolgozni, hogy egy tágasabb, szebb, nagyobb kínálattal rendelkező üzletet alakítsunk ki a helyi és a környező települések közösségeinek. Erről már a város polgármestere beszélt az ünnepélyes megnyitón. Szólláth Tibor köszöntőjében kiemelte: a 21. század legnagyobb kihívásai között szerepel az egészséges ivóvíz és az élelmiszerek felhasználása, s ezekkel az értékeinkkel való felelős gazdálkodás.

A polgármester beszélt arról is, hogy ma már az egészséges táplálkozás, a helyben előállított termékek, alapanyagok egyre fontosabbá válnak a helyi közétkeztetésben is, amely nagy felelősséggel is jár, hiszen közel sem mindegy, hogy gyermekeink milyen alapanyagokból készült ételeket vesznek magukhoz nap mint nap.

Térségünk országgyűlési képviselője a tudatos vásárlásra hívta fel a figyelmet. „Mára egyre inkább abba az irányba mozdulunk el, hogy magyar termékeket választanak a vásárlók, tisztában vannak az adott termék származásával, nevelési körülményeivel, melyek elősegíthetik az egészséges életmód megteremtésének alapjait” – emelte ki Dr. Tiba István.

Az ünnepélyes átadót követően a városi húsbolt kínálatából válogatott kóstolóra várták a vendégeket és a nap folyamán betérő vásárlókat egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.