Gyakorlatlan sofőr hajtott a vonat elé Debrecen közelében

Helyi hírek Ország

A vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőző két éven belül szerzett jogosítványt, kevés gyakorlati tapasztalattal rendelkezett.

2018. március 24-én reggel 8:30 perc körüli időpontban Debrecen külső területén haladt személygépkocsijával borult időben, de nappali, természetes fényviszonyok között, gyér forgalmú úton, amikor is egy vasúti kereszteződéshez érkezve nagyfokú figyelmetlensége folytán nem észlelte kellő időben az átjárót biztosító fényjelző készülék piros jelzését és a vasúti sínekre hajtott. Ekkor érkezett a Tiszalök felől Debrecenbe közlekedő személyvonat. A vonat vezetője észlelve a vádlott cselekményét kényszerfékezést alkalmazott, azonban ennek ellenére a személygépkocsival összeütközött, az autót lesodorta a vágányokról, a személyvonat mozdonya pedig kisiklott.

A személyvonaton közel 50 utas tartózkodott, akik közül két személy 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, illetve a vádlottnak is könnyű sérülései keletkeztek.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.