Debreceni lakatlan házban alázta és ölte meg hajléktalan társát

Helyi hírek Ország

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki egy lakatlan házban hajléktalan társát megalázó magatartásra kényszerítette, bántalmazta, majd kivonszolta az udvarra, aki kihűlt és meghalt.

A vádlott korábbi jogerős szabadságvesztés büntetéséből történt szabadulását követően 2017. év tavaszától kezdődően hajléktalanként élt Debrecenben, így ismerkedett meg két hajléktalan társával.

2018. január 22-én a délutáni órákban a vádlott és K. I. sértett elmentek a Debrecen belvárosában lévő, általuk rendszeresen használt lakatlan házhoz. Ott a kályhába benyújtottak és italoztak. 18.00 óra körül érkezett hozzájuk a másik hajléktalan sértett, majd az ő jelenlétében a vádlott ingerülten szidni kezdte I. I.-t, mivel kevésnek találta a koldulásból szerzett bevételt, illetve amiatt, hogy nem hozott elég tűzrevalót.

Ezután a vádlott a házban talált több mint 1 méter hosszú fém vízvezetékcső-darabot vett magához és arra szólította fel K. I. sértettet, hogy kússzon oda hozzá. A férfi ennek eleget téve négykézláb odamászott a vádlotthoz, aki ezt követően őt, mint egy kutyát, parancsszavakkal arra utasította, hogy különböző testhelyzeteket vegyen fel. Az ittas vádlott agresszivitása ennek során fokozódott és bántalmazni kezdte K. I. sértettet, a csődarabbal, valamint puszta kézzel többször testszerte megütötte és bele is rúgott. K. I. sértett az ütések hatására az eszméletét is elvesztette, ekkor a vádlott a haját meggyújtotta, majd vízzel lelocsolta az égett területet és tovább bántalmazta a sértettet.

Á. D. sértett ezt látva felszólította a vádlottat, hogy a verést hagyja abba, azonban a vádlott ráförmedt, megfenyegette, majd a vasrúddal Á. D. sértettet is bántalmazta deréktájon és a bal lábán.

Ezt követően a vádlott az elgyengült K. I. sértettől elvette a rajta lévő kabátot és cipőt, azokat a kályhában elégette. K. I. sértett matracát is elvette, ennek következtében a férfi a hideg kövezeten feküdt, majd mindhárman elaludtak.

Az éjszaka folyamán a vádlott felkelt és a betonon fekvő, vérző sérülései miatt is elgyengült K. I. sértettet a házból kivonszolta az udvarra és otthagyta.

K. I. sértett a vádlottól való félelmében a házba nem mert visszamenni, el akarta hagyni az udvart, azonban az éjszakai sötétségben a kapunál lévő raklapok közé beszorult a lába, elesett és eközben jobb lábán nyílt lábszárcsonttörések keletkeztek.

2018. január 23-án hajnali 1.00 óra körül a rendőrjárőrök találtak rá a raklapon fekvő, erősen kihűlt K. I. sértettre. Ezt követően gyors orvosi ellátására került sor, azonban a szakszerű kezelés ellenére 2018. január 23-án a reggeli órákban meghalt.

K. I. sértettnek 8 napon belül gyógyuló repesztett és zúzódásos sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a sérült testtájékokra, az erőbehatások számára és nagyságára, a vesesérülés kapcsán az életveszélyes sérülés kialakulásának reális esélye is fennállt. A vádlott a korábban bántalmazott K. I. elgyengült és vérző testét hiányos ruházatban húzta ki az éjszaka folyamán az udvarra, tudva azt, hogy a januári éjszakai fagyok miatt a sértett meg is halhat, azonban ez iránt közömbös maradt.

A vádlott Á. D. sértettnek 8 napon belül gyógyuló, zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket okozott, Á. D. sértett a vádlottal szemben emiatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső vádlott ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban életfogytig tartó fegyházbüntetés, valamint közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft