Meg akarta ölni a postást, mert idegesítette

Helyi hírek Ország

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki megütötte és szidalmazta a leveleket kézbesítő postást.Május 25. napján a sértett két postai küldeményt kívánt kézbesíteni a vádlott és családja berettyóújfalui címére. Az ingerlékeny és indulatait nehezen kezelő vádlott otthon volt, észlelte a postás érkezését, ami őt felidegesítette. A férfi odament a kapuhoz és a kerítésen belülről kinyúlva, ökölbe szorított kézzel a sértett feje irányába ütött. A postás elhúzódott, így az ütés csupán a sapkáját érte el.

A feldühödött vádlott a postást megöléssel fenyegette és a vele lévő tanuló kézbesítőt szidalmazta.

Ekkor a sértett segítséget kért egy közelben intézkedő rendőrjárőrtől, közben a szülei is igyekeztek megfékezni a vádlott indulatait.

Az irányadó jogszabályok alapján a postai kézbesítő közfeladatot ellátó személynek minősül.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészségen. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A 2018. július 1. napján hatályba lépett büntetőeljárási törvény lehetőségével élve az ügyészség arra is indítványt tett, hogy amennyiben a vádlott a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, úgy a vádiratban meghatározott tartamú közérdekű munka büntetést szabjon ki vele szemben a járásbíróság.