Elkezdődött a debreceni Csengő utca korszerűsítése

Helyi hírek

Szerdán elkezdődött a Csengő utca korszerűsítése. A Hajnal utcát a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium épületével összekötő szakasz a felújítás után sokkal biztonságosabb lesz a diákok és a Sóház városrészben élők számára – jelentette be a munka kezdése előtti sajtótájékoztatóján Pankotai László, a városrész önkormányzati képviselője.

Az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programjában kiemelt figyelmet fordítunk a forgalmas útszakaszok korszerűsítésére. A program részeként ebben az évben felújítottuk a Kádár-dűlő első szakaszát, a Kardos utcát, a Szombathy István, a Teleki, a Vígkedvű és a Lórántffy utcát. Október végén elindult a Laktanya utca korszerűsítése is.

November elején egy újabb forgalmas útszakasz, a Csengő utca felújítása indult el.

A Csengő utca köti össze a Hajnal utcát a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának épületével. A szülők és a diákok ezen az utcán közelítik meg az iskolát, ezért annak felújítása indokolt – fogalmazott Pankotai László, a városrész önkormányzati képviselője.

A beruházás keretében a Csengő utca a Hajnal utcai csatlakozástól az Alkotmány utcáig összesen 177 méter hosszon kap szilárd burkolatot átlag 5,0 méter szélességben. Az útépítés 2018. november 7-én, szerdán kezdődik.

A kivitelezés költsége 31.403.840 forint, melyet a debreceni önkormányzat saját forrásból finanszíroz. A munkák befejezésének várható időpontja az időjárás függvényében 2018. december 15.

A felújítás forgalomkorlátozással jár, így kérik az arra közlekedőket, hogy a kihelyezett jelzéseknek, az ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek!

Fotók: Miskolczi János