Jótékonysági akció: hárommillió forint értékben 52 darab szemüveget adtak át Debrecenben

Helyi hírek Ország

A látás hónapja alkalmából -a gyermekekre is kiemelt figyelmet fordítva- a Debreceni Karitatív Testület az Optimarkt Optika felajánlásának köszönhetően 3.000.000,-Ft értékben 52 darab szemüveget adott át a rászoruló családok gyermekei részére. Az Optimarkt Optika és Debrecen, mint gondoskodó város a látás hónapja alkalmából indították el a közös kezdeményezést a rászoruló gyerekek számára. Az Optimarkt Optika ügyvezetője elmondta, hogy személyes indíttatás révén jött a segítség ötlete, mert gyermekkora óta ő, és egyik testvére szemüveget viseltek. Nekik soha nem jelentett gondot, hogy az éleslátást biztosító szemüveget hordhassanak, hisz szüleik egy optikai vállalkozást üzemeltettek Debrecenben. Az azóta eltelt időben a kis optikai vállalkozás 12 üzletet üzemeltető országos hálózattá terebélyesedett. Ma már a második generáció irányítja a családi vállalkozást.

A cég tulajdonosai szeretnének segíteni azoknak, akiknek nehézséget jelent a szemüveg megvásárlása. Fontos számukra, hogy hozzájáruljanak a gyermekek életminőségének a javításához. A cég vezetése szeretné ezt a segítségnyújtási formát meghonosítani városunkban.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a rászoruló, adományban részesült családok nevében is köszöni az Optimarkt Optika tulajdonosainak felajánlását és közreműködését.