Hosszabbított nyitva tartással üzemel a debreceni temető, változik a közlekedési rend is

Helyi hírek

2018-ban a Debreceni Köztemetők nyitva tartása, behajtási rendje, illetve sírköves munkálatai változnak Mindenszentek és Halottak napja környezetében.

Nyitva tartás a következő napokban:

október 31. szerda 07:00 – 19:00
november 01. csütörtök 07:00 – 20:00
november 02. péntek 07:00 – 20:00
november 03. szombat 07:00 – 19:00
november 04. vasárnap 07:00 – 19:00

November 4-ét követően a Köztemetők korábbiakban meghatározott általános nyitva tartási rendje lesz érvényben.

A Nagyerdei Köztemetőbe gépjárművel történő behajtás kizárólag az 1. sz. kapun keresztül történik. Az 1. sz. kapu megközelítése a Kassai út, Hadházi út csomópont felől lehetséges. Fontos VÁLTOZÁS, hogy a Nagyerdei Köztemetőből történő kihajtás 2018. október 26-tól 2018. november 04-ig nem csak az 1. sz., hanem a 3. sz. kapun keresztül is történhet.

2018. október 31-én 08:00-tól 2018. november 01. 20:00-ig FORGALMI REND VÁLTOZÁS kerül bevezetésre a Nagyerdei Köztemető környezetében

A Benczúr Gyula u. Köztemető 1. és 2. sz. kapuk közötti szakasza a közforgalom elől el lesz zárva. Kizárólag a DKV Zrt. trolibusz járata, a taxik, valamint a D.M.J.V. Önkormányzata által kiállított behajtási engedéllyel rendelkező gépjárművek közlekedhetnek a lezárt útszakaszon.

A Nagyerdei Köztemető 2. és 3. sz. kapujának megközelítése a Pallagi út felől, a Benczúr Gyula utcán keresztül lehetséges. A Benczúr Gyula utca gépjármű forgalma egyirányú lesz a Pallagi út felől, a Köztemető 2. és 3. sz. kapuja közötti parkolót az Ady Endre úton keresztül a Nagyerdei Stadion irányába lehet elhagyni.

A köztemető területén történő közlekedésre a KRESZ szabályai vonatoznak, ugyanakkor járdák hiányában a gyalogos forgalom elsőbbséget élvez. Munkanapokon a gépjárművezetők a temetési rend figyelembevételével kötelesek közlekedni, parkolással nem akadályozhatják a forgalmat, vagy a gyászmenet útját.

November 1-én, azaz Mindenszentek Napján a fentiekkel ellentétben minden lakossági, vállalkozói, személy –és tehergépjármű forgalom tilos a Köztemetők területén

Ezen a napon a társaságunk által biztosított 2 db kisbusz térkép szerinti útvonalon történő közlekedése nyújt segítséget a rászorulóknak a sírok megközelítéséhez.

A Köztemető területén kívül, a közterületen történő parkolás szabályai érvényesek, szabálytalanság esetén bírságot szabhatnak ki, vagy el is szállíthatják a járművet. A lakossági gyalogos forgalom a Nagyerdei Köztemetőben 1., 2., és 3. számú kapukon keresztül történhet. A kapuknál a Köztemető nyitva tartási idejének megfelelő időtartamig portaszolgálat működik.

Gépkocsival történő behajtási tilalom feloldása

D.M.J.V. Önkormányzatának 36/2000 (X.18.) Kr. rendelete értelmében szombati és vasárnapi napokon a Köztemető területére 13:00 megelőzően kizárólag az üzemeltetéssel kapcsolatos gépjárműforgalom hajthat be. Minden egyéb lakossági és vállalkozói személy- és tehergépjármű forgalom tilos a Köztemető területén.

Az elmúlt években a nagyobb ünnepnapok környezetében jelentősen megnőtt a Debrecen városába látogatók száma, s ilyenkor többen keresik fel a Debreceni Köztemetőkben nyugvó szeretett elhunyt hozzátartozóik sírját.

A megnövekedett látogatói forgalom okán D.M.J.V. Önkormányzata Mindenszentek környezetében lévő, alábbi szombati és vasárnapi napokra feloldja a 13 óráig érvényben lévő gépjármű behajtási tilalmat, azaz a behajtási díj megfizetése mellett engedélyezi a gépkocsival történő behajtást a Debreceni Köztemetők területére:

  • 2018. október 27. – 28. (szombat – vasárnap)
  • 2018. november 3. – 4. (szombat – vasárnap)

debrecenikoztemeto.hu