Elhagyta a befizetett csekk bizonylatát, nagy verést kapott

Helyi hírek Ország

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki több postai csekke befizetését bízta rá a sértettre, aki azonban nem adta át az igazoló szelvényeket, ezért őt a vádlott többször ököllel megütötte.

A vádlott Debrecenben egy kiskereskedést üzemeltetett a bűncselekmény elkövetésének időpontjában. A vádlott és a sértett több éve ismerték egymást, a sértett alkalomszerűen besegített a vádlottnak, majd a vádlott 2017. szeptember 12-én több mint 100.000 Ft-ot adott át a sértettnek azzal, hogy postai csekkeket fizessen be. A sértett a vádlott kérését teljesítette, a befizetés még aznap megtörtént és a sértett a feladóvevényeket a saját lakásába vitte.

A vádlott ezt követően többször kérte a sértettet, hogy a szelvényeket adja át neki, azonban a sértett italozó életmódja miatt elfelejtette, hogy azokat hová tette a lakásban, ezért azokkal nem tudott elszámolni.

2017. szeptember 17-én hajnali 05 óra körüli időpontban a vádlott és a sértett a kiskereskedés közelében összetalálkozott az utcán, ahol a vádlott ismételten felszólította a sértettet, hogy vagy a pénzt, vagy pedig a befizetést igazoló csekkszelvényeket adja neki vissza. Az indulatos vádlott ezt követően jogos vagyoni követelését erőszakkal érvényesítette, többször ököllel megütötte a sértettet a fején és a mellkasán, amelynek következtében a férfi egyensúlyát vesztve a járdára esett, a fejét beverte az aszfaltba. Az eszméletlen sértett rövid időn belül magához tért, majd egyedül hazament, azonban állapota rohamosan romlott, ezért hozzá az édesanyja mentőt hívott. Az egészségügyi ellátás keretében rajta életmentő műtétet hajtottak végre.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett koponyatörést szenvedett, agyállományi zúzódása és keményburok alatti vérzése is kialakult, melyek miatt életveszélyes állapotba került, a közvetlen életveszélyt az idejekorán érkező, szakszerű orvosi segítségnyújtás hárította el.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.