Figyelem, ekkortól csobbanhatunk Debrecen ultramodern strandján a Nagyerdőn

Helyi hírek

Nemrég kétmilliárd forinttal megemelte a kormány a fürdő építésére szánt beruházási keretet. A Modern Városok Program 2015-ben megkötött megállapodásában négymilliárd forintot különítettek el a fejlesztésre, így a teljes hatmilliárd forint értékű strandkorszerűsítésre meglesz a szükséges forrás. Áprilisban jelent meg a közbeszerzés a kivitelezésre, akkor a Dehir.hu azt írta, hogy idén nyáron elkezdődhet a munkavégzés. 

A strandépítéssel csütörtökön a közgyűlés is foglalkozott: Papp László polgármester – képviselői kérdésekre válaszolva – azt mondta, a strand építéséhez augusztusban tudnak hozzákezdeni, így nagy valószínűséggel a jövő évi strandszezonra nem készül el a fürdő, előreláthatóan a 2020-as szezonban vehetik birtokba leghamarabb a fürdőzők.

A régi strandon összesen 3600 négyzetméter vízfelület volt, az új létesítményben 5600 négyzetméterre változik ez a mennyiség. Jelentős volumenű lesz a kertépítészeti munka is, többek között zöldfalak is díszítik majd a strandot.Több új medencét, köztük hullám-, kaland-, sodró-, relaxációs- és ugrómedencét alakítanak ki, de külön medencerészleget kapnak majd a gyerekek is.

A közgyűlésben szó volt egy másik, régóta várt fejlesztésről is. A műemlékileg védett Zenede épülete már jó ideje megérett a felújításra, a város jó ideje tervezi, hogy rendbe teszi a leromlott állapotban lévő ingatlant. Most az is kiderült, mikor indulhat meg a munka. A közgyűlésben elhangzott, a Zenede felújítása július második felében kezdődhet, jelenleg a közbeszerzési eljárás végén tartanak.

A strandfejlesztésről és a Zenede felújításáról szóló előterjesztést 24 igen szavazattal, négy tartózkodás mellett fogadta el a testület.