Megunta, hogy nála porosodik, eladta a versenymotort a debreceni autószerelő

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.A vádlott autószerelőként dolgozik, 2015. novemberében vette át javításra a sértett versenymotorkerékpárját és azt a műhelyében tárolta. A sértett külföldi munkavégzése miatt majd csak 2016. nyarán jelent meg a vádlottnál, 50.000 Ft javítási költségben állapodtak meg és a tulajdonos azt ígérte a szerelőnek, hogy visszajön a motorért egy utánfutóval.

Újabb külföldi munkája miatt azonban erre nem került sor, majd a sértett testvére néhány hónap elteltével felkereste a vádlottat, aki ekkor már
nem csak az 50.000 Ft munkadíjat, hanem 100.000 Ft összegű tárolási díjat is kért. Ezt a sértett testvére nem fizette meg, a motorkerékpár továbbra is a vádlott birtokában maradt.

A motor tulajdonosa 2017. június 7-én ment el a szerelő műhelyébe a járműért, azonban ekkor a vádlott közölte vele, hogy azt szétszedte és alkatrészenként értékesítette.

A szerelő cselekményével 250.000 Ft kárt okozott a sértettnek, melyről néhány alkatrész lefoglalásával és a sértettnek történő kiadásával 40.000 Ft megtérült.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vádiratban próbára bocsátás alkalmazását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.