EU-s tudásukat mérték össze a hajdú-bihari általános iskolások

Helyi hírek

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének Hajdú-Bihar Megyei Információs Központja 2018. május 25-én rendezte meg Debrecenben a „KI TUD TÖBBET AZ EURÓPAI UNIÓRÓL?” verseny megyei döntőjét általános iskolások számára. A versenyre a megye általános iskolái közül 23 csapat.

A döntőre 5-5 csapat került be korosztályonként. A diákok Európai Uniós Totót töltöttek ki, kreatív feladatokat oldottak meg, európai uniós országok jellegzetes ételeit csodálhattuk meg papírból, melyhez előadás is társult, szituációs feladatokat mutattak be elképzelve magukat 20 év múlva az Európai Unióban, illetve Power Point diákat mutattak be azzal kapcsolatosan, hogy mit köszönhettek az Európai Uniónak. A diákok nagyon élvezték a kreatív feladatokat és boldogan vették át nyereményeiket uniós ismeretekkel gazdagodva.

Első helyezett lett a Lilla téri Általános iskola csapata 7-8 évfolyamon, illetve a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának csapata 5-6 évfolyamon.

„Fontos, hogy kisiskolás kortól megismerjék az Európai Unió működését és tisztában legyenek az Európai Unió nyújtotta számos lehetőséggel.”

– Komódi Zsuzsa (Hajdú-Bihar Megyei Europe Direct Információs Központ vezető)