Csúzlival lőtte a lányos ház ablakait a hajdúdorogi hősszerelmes

Helyi hírek

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádlott összeveszett a barátnőjével és 2018. március 28-án 22 óra körül ittas állapotban elment a lány szüleinek hajdúdorogi házához, mert békülni akart.

A férfi a ház előtt többször bekiabált, kérte, hogy a lány menjen ki. Tudta, hogy a házban lakók otthon vannak, a barátnője pedig nem akart vele beszélni, ezért dühében a ház utcafrontra néző két ablakát csúzlival több alkalommal meglőtte, ehhez az utcán talált köveket használta fel.

Az ablaküvegek és az azokra szerelt műanyag redőnyök is betörtek, a sértettnek 55.000,- forint kára keletkezett, amely nem térült meg.

Az ügyészség szerint a hajdúdorogi férfi cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban, az utcán tartózkodó, illetve az utcában lakó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A sértett a nyomozás során polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

– HAJDÚ–BIHAR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG –