136 facsemetét ültettek az újszülött gyermekeknek Hajdúnánáson

Helyi hírek

Gyermek zsivajtól volt hangos május 12-én a Liget, ahol ünnepélyes keretek között 136 db facsemetét ültettek a 2017-ben született gyermekek tiszteletére.

Egykoron, ha megszületett egy gyermek: apja, vagy méginkább nagyapja ültetett egy fát. Ezt a szép és nagyon ősi szokást elevenítik fel sok helyen, amikor közösségi szinten ültetnek fát az adott évben született kicsinyek emlékére.IMG_7838

Hajdúnánás város képviselő-testülete is ezen kezdeményezés mellé állt, amikor elhatározták, hogy 2016-tól kezdődően az előző évben született gyermekek részére egy-egy fát ültetnek, amelyek egyszerre bírnak szimbolikus és élettani jelentőséggel.

A kert abból a célból jött létre, hogy szimbolizálja az itthon maradást, hiszen Hajdúnánás azt szeretné, ha a fiatalok is úgy ragaszkodnának a szülőföldjükhöz, ahogyan a fa ragaszkodik az anyaföldjéhez – mondta Hajdúnánás polgármestere. A családias hangulatú eseményen Szólláth Tibor szólt a család és a városhoz való kötődés fontosságáról is.

IMG_8086

A köszöntő után minden megjelent szülő egy-egy emléklapot vehetett át polgármester úrtól kisgyermeke nevére kiállítva. Az emléklapok átvétele után az időkapszula ünnepélyes elhelyezésére került sor, melyben az előző esztendőben született hajdúnánási gyermekek névsora, a Hajdúnánási Újság előző lapszáma, illetve a város fizetőeszköze a Bocskai Korona címletsora található meg.

A fák nagy részét már pár nappal korábban elültették, de egy facsemetét hagytak a vállalkozó kedvű szülőknek is, akik elfogadták a város meghívását és közösen ültethették el szimbolikusan gyermekük fáját. A facsemeték ültetését követően a szülők jelképesen rákötötték a gyermekük nevével ellátott színes szalagokat a fákra.