A debreceni önkormányzat idén is megszervezi a gyermekek nyári felügyeletét

Helyi hírek

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata ebben az évben is biztosítja a debreceni lakóhelyű általános iskolás gyermekek nyári felügyeletét 2018. július 2. napjától 2018. augusztus 17. napjáig a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában (Debrecen, Angyalföld tér 4.).

A napközbeni ellátás rendelkezésre áll az egyházi és civil szervezetek által fenntartott általános iskolák tanulói számára is.

Az önkormányzat Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye
útján biztosítja – erre vonatkozó kérelem alapján – a debreceni lakóhellyel rendelkező általános iskolás gyermekek nyári felügyeletét, foglalkoztatását és étkeztetését. Az Intézmény az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is változatos programokat szervez a gyermekek számára.

A nyári gyermekfelügyeletet igénybe vevő gyermekek napi háromszori étkeztetéséről a Debreceni Intézményműködtető Központ gondoskodik és a térítési díjat az általános iskolákban alkalmazandó étkeztetési intézményi térítési díj szerint állapítja meg.

Az általános iskolás korú gyermekek nyári felügyeletének igénybevételéhez szükséges formanyomtatványt – amely az igénybe vevőre és a törvényes képviselő(k)re vonatkozó adatokat, az igénybevétel indokolásával, az igényelt ellátás időpontjaival kapcsolatos nyilatkozatokat, illetve tájékoztatásokat tartalmaz – az Intézményfelügyeleti Osztály megküldte   az iskolák részére. A szülők 2018. május 10. napjáig adhatják le a kérelmeket az iskolákban, melyeket 2018. május 15. napjáig kell eljuttatni az Intézményhez.

Az Intézmény vezetője a kérelem elbírálásánál a nyári gyermekfelügyelet esetében az indokoltságot vizsgálva, a kérelem mellékleteként becsatolt munkáltatói igazolás, valamint halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, vagy a szülő munkanélkülisége esetén az illetékes család- és gyermekjóléti szolgálat által kiadott támogató nyilatkozat figyelembevételével jár el.