Új sportpark épül Debrecenben

Helyi hírek

Az Új Főnix Terv Élhető város programjának része egy új sportpark megépítése a Veres Péter kertben. A Vay Ádám utca és a Vak Bottyán utca sarkán, a játszótér mellett létesül olyan szabadtéri edzőterem, amely segíthet abban, hogy a környéken élők egészségesebben éljenek. Amíg a gyermekek játszanak, addig a szüleik sportolhatnak.180419-szabadteri-sportpark-Vak-Bottyan-PV-MJ_6

A sportpark alapterülete 176 m2 (11 m x 16 m), 1-1 m biztonsági sáv kialakításával, illetve egy, a használat szabályait és módjait tartalmazó információs táblával.

jk

A sportpark területét gumi burkolattal látják el a könnyebb használhatóság, a minimális karbantartási igény, a hosszú élettartam, valamint az esetlegesen bekövetkező esés csillapításának érdekében.

A sportparkban 16 típusból összesen 25 db eszközt telepítenek oly módon, hogy a legkedveltebb mozgásformákra (húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz stb.) lehetőséget adó eszközökből több darab is elérhető legyen.

Az eséstávolságokat figyelembe véve összesen 6 db elemcsoportot építenek ki. Ezen elemcsoportok az alábbi eszközöket tartalmazzák:

függeszkedő, húzódzkodó, fellépő egység, fekvőtámaszozó egység, függeszkedő, tolódzkodó, korlát, bordásfal, hasizom erősítő, hátizom erősítő.

A különböző típusú eszközök segítségével más-más izomcsoportok átmozgató edzését biztosítja a szabadban kialakításra kerülő sportpark.

A sporteszközök egyenként és a sportpark egésze is az EN 16630:2015 szabványnak megfelelő, míg a gumiburkolat az uniós szabványok szerint készül el.

A kivitelezés 2018. április 19-én kezdődött és a vállalkozónak 50 nap áll rendelkezése a munkára.

A Veres Péter kertihez hasonló sportpark épül az Arany János parkban és további öt debreceni helyszínen várható a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által biztosított forrásból a Nemzeti Sportközpontok közreműködésével.