A vádlott kutyája 10 percen keresztül harapdálta a sértettet

Helyi hírek

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vádlott hajdúhadházi családi házának udvarán két éve tart egy közepes termetű kutyát, az udvarban van még egy kisebb testű állat is, amely a vádlott testvéréé.

A családi ház minden oldalról körbe van kerítve 1,5 méter magasságú lemezzel, az utcafronti részen lévő kiskapu is lemezből készült, amelynek azonban kívülről nincs zárja, így a kutyák az ingatlanról akadály nélkül kijuthattak.

2017. október 6-án a vádlott a kora reggeli órákban dolgozni ment, így a nagytestű kutya felügyelete nem volt biztosított.

17 óra 30 perc körüli időben a vádlott házának közelében gyalogolt a sértett, s útjának a vádlott háza mellett lévő beépítetlen területen kialakított ösvényen haladt.

Ebben az időpontban a vádlott ingatlanán szabadon tartott két kutya kiszökött az udvarról és a
nagytestű kutya miután észlelte az ott haladó sértettet, felé futott. A kutya ráugrott az asszonyra, aki ennek következtében egyensúlyát vesztve elesett. A kutya ezt követően kb. 10 percen át marcangolta a sértett ruházatát, illetve a végtagjait többször megharapta. A kisebb testű kutya nem támadt rá a sértettre, az rövid idő után visszafutott az ingatlan udvarára.

A kutyatámadást észlelte egy kerékpárral közlekedő személy, aki egy, a közelben lakó ismerősével együtt akadályozta meg a kutya további támadását.

A sértett a végtagjain többszörös, 8 napon túl gyógyuló harapott sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.