Elmarad a hétvégi Bringafeszt, március 31. az új időpont

Helyi hírek

Első alkalommal rendezik meg a Bringafesztet, a kerékpárosok szezonindító eseményét Debrecenben.

A várható rossz idő miatt március 18-a helyett 31-én vasárnap, 10:00-tól várják a Kossuth térre a szervezők a bringásokat. A Bringafeszten rengeteg látványos kerékpáros program és kipróbálható bringás aktivitás várja az érdeklődőket, melyek ingyenesen megtekinthetők, sőt, az összes programon a részvétel is ingyenes.

A Bringafeszt több ezer bringást megmozgató eleme a 14:30-tól induló hagyományos Városkerülés, amelyen egy egészen rövid, 4 km-es távon, Debrecenen belül, teljes rendőri biztosítás mellett tekerhetnek a bringások, érintve a város nevezetességeit, újonnan megépült kerékpárútjait. A városkerülés távja mindenki számára könnyen letekerhető, így évről-évre szívesen választják ezt a programot a debreceni családok, akár kisebb gyerekekkel is. A programon való részvétel ingyenes.

A Városkerülőknek, és a Bringafesztre kilátogatóknak egész nap látványos, és izgalmas, praktikus  programot nyújt triál bemutatójával a Gabitrál csapata, a BMX bemutató, a HERVIS bringakiállítás és szerviz sátor. A gyerekekkel érkezőket lufibohóc, ugrálóvár, arcfestés, junior bringapálya, a felnőtteket goldsprint párosverseny, ügyességi pálya várja.

10:00-tól rendezik meg az általános iskolák közötti versenyt, melyre minden általánosiskolából várják a jelentkezőket. Regisztrálni a helyszínen lehet, a legeredményesebb iskola pedig egy 50 000 Ft-os Hervis vásárlási utalvánnyal lehet gazdagabb.

Az esemény a Városkerülés befutóját követően 16:30 körül a több százezer forint össznyereményű tombolasorsolással zárul, melyen minden kerékpáros automatikusan részt vesz, mindössze a regisztrációs sátorban kell bejelentkeznie. A tombolán a fődíj 2×50 000 Ft értékű vásárlási utalvány, ill. rengetek praktikus bringás apróság vihető el.

A Bringafeszt részletes programjait a www.JoBringa.hu-n és a Bringafeszt Facebook oldalán találhatják meg az érdeklődők