Shane Tusupnak bíróság elé kell állnia

Helyi hírek

Az Iron Aquatics volt edzője indított ellene személyiségi jogi pert. A héten lesz ítélethirdetés.

Shane Tusup szemtanúk szerint tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és lökdöste feleségével közös klubja, az Iron Aquatics akkori skót edzőjét, Darren Wardot, a­miért nem nevezte be a férfiváltót a versenyre. A klub később megvált a határozatlan idejű szerződéssel foglalkoztatott trénertől, aki jogi úton akar elégtételt venni: munkaügyi és személyiségi jogi pert is indított.

A Blikk szerint Tusup ügyében a Fővárosi Törvényszéken mondanak ítéletet. A munkaügyi pert bíróságon kívül rendezték már a felek, és az edző végkielégítést kapott. A személyiségi jogi per azonban még folyamatban van. A kirúgott edző azt kérte a bíróságtól, állapítsa meg, hogy Shane Tusup és az Iron Corporation megsértette a személyiségi – az emberi méltósághoz, becsülethez és jó hírnévhez fűződő – jogait, pénzt azonban nem követelt. A törvényszék a Blikknek megerősítette, hogy csak a perköltség megtérítését igényelte az úszóedző.

Darren Ward nehezményezte azt is, hogy szerinte valótlan tájékoztatást adott a sajtó számára Tusupék vállalkozása, amikor azt kommunikálták, azért nem folytatják a közös munkát, mert több ponton sem egyeztek a szakmai elképzeléseik.