Meg akarta tréfálni a barátját – életveszélyes sérülést okozott

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlott ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból
elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken
A vádlott 2017. január elején több napig vendégeskedett a sértett tiszagyulaházi családi
házában, ahol velük együtt volt még egy közös barátjuk.

2017. január 14-én a három férfi délutántól kezdve egészen éjfélig italozott, nagyobb
mennyiségű bort elfogyasztottak, így valamennyien ittas állapotba kerültek. Éjfél után röviddel
a vádlott és két barátja a családi ház emeleti szobájában tartózkodtak, ahol szóváltás alakult ki a sértett és a harmadik férfi között.

A vádlott a veszekedést hallgatva nem a sértettnek adott igazat, ezért elhatározta, hogy őt megijeszti. Felvette a szobában, a dohányzó asztalon lévő nagy konyhakést, odalépett a fotelban ülő sértetthez. Megkérdezte tőle, hogy hallja-e mit mond a harmadik társuk, közben a jobb kezében tartott kést felülről lefelé irányítva a sértett két combja közé, az ülőlapba akarta szúrni, azonban ittasságából kifolyólag azt elvétette, a késsel megszúrta a sértett jobb combját.

A vádlott ezt észlelve elhagyta a helyiséget, azonban harmadik társuk a sértett vérző sérülését nyomókötéssel látta el, majd értesítette a mentőket. Rövid idő elteltével a vádlott is visszament barátaihoz és ő is közreműködött a sértett sebének ellátásában.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett életveszélyes szúrt sérülést szenvedett, mivel a kés a verőeret átszúrta. A sértett életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A vádlott által használt kés emberi élet kioltására alkalmas. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlott ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.