Új klubok indulnak februártól az Agórában

Egyetem Helyi hírek

Ha már magával ragadott a tudományok varázsa, jelentkezz valamelyik Agóra klubba! Ki tudja, talán benned is ott bujkál a jövő egyik nagy tudósa.

Februárban induló klubok

A robotika klubok mellett két természettudományos klub indul a következő hónapban az Agórában. A 2018 februárjától június elejéig tartó klubfoglalkozásokon való részvétel ára: 8.000 Ft. Ha valaki két vagy több klubba jelentkezik, az első klub ára ez esetben is 8.000 Ft, de minden további klubra 50%-os kedvezményt biztosítunk. Minden klubtag egy névre szóló Agóra klubkártyát kap, amellyel az érvényességi időn belül az Agóra Tudományos Élményközpont nyitvatartási időben bármikor látogatható! A foglalkozásokra a kapcsolat@agoradebrecen.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Ide várjuk a felmerülő kérdése-
ket is. A klubokba az indulás után is folyamatosan bekapcsolódhatnak a gyerekek.

Robotika klub kicsiknek

Szeretnél magad építeni robothelikoptert vagy egy éhes aligátort? Ezeken a foglalkozásokon a legmodernebb, WeDo Robotics készletek segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések.

A gyerekek megismerkedhetnek az elektronikus LEGO-ként is emlegetett littleBits szettekkel, amellyel percek alatt új találmányok építhetők a semmiből: rajzoló robot, sütiszámláló vagy éppen automata buborék fújó.

Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. február 7.
Kezdő robotika klub

Kóstolj bele a robotika világába a WeDo 2.0 és a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével! A kezdő klubfoglalkozáson megtanulhatod a robotika alapjait, megépítheted az első saját lényed, amely lát, hall, mozog, sőt harcol is. LEGO® Mindstorms készletet mi biztosítunk, előfeltétel nincs.

Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtökön 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. február 1.
Kezdő-középhaladó robotika klub

Merülj el a robotika világában! Ebben a klubban egyénre szabott feladatokon keresztül átismételjük a robotika alapjait, majd a LEGO® Mindstorms EV3 készlet segítségével teljesen automatikusan működő robotokat építhetsz, amelyeket különböző kihívások révén, terepasztalon is tesztelhetsz. Megismerkedhetsz a Tetrix készlettel is, a repülőgépalkatrész-minőségű fogaskerekek, motorok és szervók segítségével saját egyedi robotot fejleszthetsz, amelyet akár a LEGO® Mindstorms robotokkal is összekapcsolhatsz. Ez a csapat már versenyekre is készül.

Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden péntek 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. február 2.
Középhaladó-haladó robotika klub

Ebbe a robotika klubba azokat várjuk, akik már vettek részt nálunk robotika klubban, vagy tisztában vannak a robotika és a programozás alapjaival és szívesen csiszolnák még tovább tudásukat. A klubfoglalkozáson bemutatjuk a robotika mesterfogásait, a programozás trükkjeit, izgalmas kihívásokat teljesítünk és versenyeken is részt veszünk. A robotépítés mellett a robotfejlesztésbe is belekóstolhatsz a Tetrix készlet és a Xiaomi Mitu szett segítségével.

Jelentkezés 10 éves kortól.
Tervezett időpont: minden szerdán 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. február 7.
Kis felfedezők 2.0

Ismeretterjesztő klub

Kiváncsi vagy rá, hogy fehér-e a fehér fény és mi történik, ha a különböző színű fényeket “összekeverjük”? Vajon mit árulnak el nekünk a foltos szalamandra foltjai és mire használják a baglyok a szemhéjukat? Szívesen ismerkednél meg több millió éves állatokkal vagy nyomoznál rejtett kincsek után?

A kifejezetten kicsiknek szóló klubfoglalkozáson a gyerekek betekintést nyerhetnek a különböző tudományok rejtelmeibe. A klubhoz semmilyen előfeltétel nem szükséges (sem olvasás, sem számolás).

Jelentkezés 6 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtök 16:30-17:30
Első foglalkozás: 2018. február 1.
Varázslatos tudomány

Kísérletezős klub

Hogyan képesek a bűvészek lerántani az abroszt az asztalról úgy, hogy a poharak és tányérok ne essenek le? Milyen állatok laknak egy csepp vízben? Mi van a kezemen, amikor az tisztának tűnik és mi történik, amikor megmossuk? Mitől zöldek a növények levelei és mitől lesznek barnák ősszel? Miért lebeg valami a víz felszínén, és más miért süllyed el? Hogyan mozognak a tárgyak és az égitestek vákuumban?

A klubfoglalkozásokon a gyerekek egyszerű kísérletekkel rengeteg dologra fényt deríthetnek.
Jelentkezés 8 éves kortól.
Tervezett időpont: minden csütörtök 16:30-18:00
Első foglalkozás: 2018. február 1.