Megharapta az intézkedő rendőr ujját

Helyi hírek

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt kell felelnie.

2017. július 30-án 16 óra körül a részeg létavértesi férfi megjelent a volt élettársa létavértesi házánál, ahol közöttük vita, majd szóváltás alakult ki, később a vádlott dühében jobb kezével beleütött a töredezett üvegű villanyóra szekrénybe, melynek következtében vérző sérülése keletkezett.

A vádlott volt élettársa és gyermeke telefonon kért rendőri segítséget a férfi megfékezéséhez. A fenti napon a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság állományába tartozó, egyenruhában szolgálatot teljesítő járőrök jelentek meg a helyszínen és elsőként orvosi vizsgálatra akarták szállítani a vádlottat.

Ő ezt először megtagadta, ezzel egyidejűleg az intézkedő rendőröket trágár kifejezésekkel illette, majd később beleegyezett abba, hogy orvoshoz vigyék.

A létavértesi férfi együttműködést színlelve a ház fala felé fordulva hagyta, hogy az egyik járőr megbilincselje, azonban eközben a fejét kétszer a falba verte. A továbbiakban viszont ellenkezett, le akarta fejelni a járőrt, aki a férfi fejét megpróbálta kézzel eltolni, de a bal kézfeje a vádlott szájához csúszott. Ekkor az ittas és feldühödött vádlott a sértett bal kezének kis ujját megharapta.

Ezt észlelve a sértett járőrtársai is részt vettek a vádlott megfékezésében, őt a földre fektetve megbilincselték.

A vádlott magatartása következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló harapott sérülést szenvedett, a nyomozás során a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt kérte a vádlott felelősségre vonását, joghatályos magánindítványát előterjesztette.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette, könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban elzárás és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.