Debrecen is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez

Helyi hírek

Az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő program.

Idén 2017. november 20. és 26. között rendezik meg a hetet. Lelkes önkéntesek saját akció
ötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet arra, hogy milyen módon lehet csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét, hogyan lehet újrahasznosítani azokat és arra, hogy miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés.

A Földművelésügyi Minisztérium szervezésében Magyarország 2017-ben is részt vesz az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” kampányban. Az idei jelmondat: „Adj új életet tárgyaidnak!”

Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy hogyan lehet csökkenteni a keletkező hulladék mennyiségét.

Csatlakozni, regisztrálni 5 kategóriában lehet (államigazgatási szerv, hatóság, gazdálkodó, ipari szervezet, civil szervezet, oktatási intézmény, magánszemély) 2017. november 15-én éjfélig.

A 2017-es „Európai Hulladékcsökkentési Hét” fókuszában a keletkezett hulladék csökkentésének egyszerű megoldásai szerepelnek, úgy mint az újrahasznosítás és javítás.

Az idei évben arra törekszenek a szervezők, hogy felhívják a figyelmet az eddig háttérbe szoruló használt tárgyak adományozására, illetve ezek vásárlására, valamint arra, hogy mielőtt kidobunk egy elromlott vagy eltörött tárgyat, gondoljuk végig, hogy az megjavítható-e. Így tudunk új életet adni tárgyainknak.

A www.hulladekcsokkentesihet.hu honlapon a szervezők ötletekkel is segítik a regisztrálni
szándékozókat.