677 millió forint EU-s támogatással fejleszt Debrecenben egy acéllemezekkel foglalkozó cég

Gazdaság Helyi hírek

Az acéllemez termékek tervezésével és megmunkálásával foglalkozó AR-Robotics Kft. közel 677 millió forint európai uniós támogatással fejleszti technológiáit, kompetenciáit és szolgáltatási minőségét Debrecen nyugati ipari parkjában. Az 50 százalékos támogatási intenzitású beruházás tervezett befejezése 2024. október 31. – olvasható a cég tájékoztatójában.

Az elnyert támogatásból eszközbeszerzések révén fejlesztik a gyártástechnológiájukat, továbbá  áldoznának pénzt a marketingkompetenciáik fejlesztésére is. A beruházásban arra is fordítanának pénzt. hogy megújuló energiaforrás segítségével csökkentsé ökológiai lábnyomukat, továbbá külföldi kiállításon és tanácsadáson is részt vennének, hogy így  fejlesszék szakmai kompetenciáikat.

A projekttel szeretnék elősegíteni a társaság külpiacra lépését. Ennek érdekében külpiaci marketingtevékenységet indítanak és szorgalmazzák a külföldi kiállításon vagy vásáron való részvételt.

A debreceni üzemben megvalósuló fejlesztések:

Külpiaci megjelenéshez kapcsolódó marketingtevékenység;
Külföldi kiállításon vagy vásáron való részvétel;
Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melynek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával;
Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése;
Tanácsadási szolgáltatás.

Az 50 százalékos támogatási intenzitású beruházás tervezett befejezése 2024. október 31. A 43 főt foglalkoztató AR-Robotics Kft. nettó árbevétele 2021-ben mintegy 1,3 milliárd forint, 2020-ban 680 millió forint volt. Az adózott eredmény 2021-ben 285 millió forintra nőtt az előző évi 29 millió forintról – teszi hozzá az MTI.

Tovább bővítik a Határ úti ipari parkot Debrecenben