Aláírta szerződését a 100. hajdú-bihari területvédelmi tartalékos katona

Helyi hírek

Aláírta szerződését Hajdú-Bihar megye 100. önkéntes területvédelmi tartalékos katonája kedden ünnepélyes keretek között a debreceni Nagy Sándor József-laktanyában.

Nagy Zoltán alezredes, a Debreceni Katonai Igazgatási Központ parancsnoka beszédében kiemelte, nem kis dologra vállalkoznak azok, akik civil foglalkozásuk és munkahelyük mellett vállalják a területvédelmi tartalékos rendszerben való részvételt.

Utalt arra, hogy az idei évtől kezdték el toborozni az önkénteseket. A megye tíz járásában egyenként 100-100 fős tartalékos századot kívánnak létrehozni. Eddig 300-an regisztráltak, közülük 94-en kötöttek szerződést, kedden pedig húszan írták alá a szerződést. A cél, hogy minél előbb felálljon a megye ezerfős százada.

A hajdúság 100. önkéntes területvédelmi tartalékos katonája Szakál Péter. Általános iskolai és középiskolai tanulmányait Hajdúnánáson végezte el, jelenleg a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Karának negyedéves hallgatója. Jelentkezésekor a haza szolgálata mellett a honvédségi pálya megismerése is motiválta. Tanulmányai befejezése után a Magyar Honvédségben, aktív katonaként szeretne elhelyezkedni.

A parancsnok tájékoztatása szerint a tartalékosok évente legfeljebb 20 napot vesznek részt kiképzésen, a lakóhelyükön vagy annak közelében. Az első kiképzés szeptember 27. és október 3. között lesz.