Gólyatáborban toborozták a leendő honvédeket

Helyi hírek

A Debreceni Egyetem gólyatáborában jártak az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Hajdú-Bihar megyei toborzói, így a leendő egyetemisták sok más mellett a katonaélet rejtelmeibe is belekóstolhattak.
A felsőoktatásban tanulók többségének az egyik legmeghatározóbb élménye a gólyatábor, ahol az érettségi után lévő fiatal először csöppen bele az egyetemi élet világába. Megismeri azt az intézményt ahol az elkövetkező éveket tölteni fogja, és azokat a személyeket, akikkel együtt „küzd” majd meg a hőn áhított diplomáért. A katonai toborzás egyik kiemelt célcsoportja a tanulmányokat folytató fiatalok, így a toborzók igyekeznek minden alkalmat megragadni, hogy személyesen is találkozzanak a hallgatókkal. Éppen ezért nem volt meglepő, hogy a Debreceni Egyetem két turnusban megszervezett gólyatáborában az MH KIKNYP debreceni központjának katonái is felbukkantak.

„A gólyatáborok jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy személyes kapcsolatba kerüljünk a leendő egyetemistákkal, tájékoztatni tudjuk őket a Magyar Honvédségben vállalható szolgálatformákról” – tudtuk meg Tóth Imre őrnagytól, a központ toborzó részlegének vezetőjétől. „Mindezt próbáljuk olyan formában megtenni, hogy ne csak egy hagyományos csoportos előadást tartsunk számukra, hanem valamilyen színesebb programmal készüljünk. Éppen ezért az idei évben például airsoft lövészetben mérhették össze tudásukat a gólyák. Eközben pedig tudunk beszélgetni velük, sokan a lövészet során szerzett élmények hatására kezdenek el kérdezősködni a honvédség lehetőségei felől. Jó volt tapasztalni, hogy a résztvevők közül többeket is érdekelt az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat. Reméljük, velük hamarosan a toborzó irodában fogunk újból találkozni” – fogalmazott Tóth őrnagy.

A debreceni toborzók évek óta jó kapcsolatot ápolnak a Debreceni Egyetemmel, állandó résztvevői az intézmény által szervezett rendezvényeknek, állásbörzéknek, kari napoknak. A kiváló együttműködés az eredményekben is meglátszik, hiszen a már évek óta működő műveleti tartalékos rendszerben, valamint az idei évtől bevezetett területvédelmi tartalékos rendszerben is szép számmal megtalálhatók az egyetem jelenlegi, illetve már végzett hallgatói.

honvedelem.hu

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft