Élénk májusi utasforgalom a Debrecen Airporton

Gazdaság Helyi hírek

Májusban 1%-kal többen, mintegy 25 130-en vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot. Az előző év azonos időszakában történt utasforgalomhoz képest ez egy újabb rekord volt annak ellenére, hogy idén a pünkösdi hosszú hétvége május helyett, június hónapra esik, amikor szignifikánsan nagyobb lesz az utasforgalom az átlagos hétvégi és hétköznapi utasforgalomhoz képest.

MÁJUSI ÉS ELSŐ 5 HÓNAPOS EREDMÉNYEK:

Debrecen Airport 2016. május 2017. május Változás
Utasforgalom (fő) 24 870 25 130  +1%

 

Debrecen Airport 2016. JAN-MÁJ 2017. JAN-MÁJ Változás
Utasforgalom (fő) 105 770  106 870 +1%

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2017-es májusi és első öt hónapos eredményeket összegezte:

“A Debrecen Airport első öt hónapos utasforgalmát egyértelműen a stratégiai partnereinknek, első sorban a Wizz Airnek és a Lufthansa utasforgalmának köszönhetjük. Mindenképpen jó trendnek mondható, hogy a téli hónapokban kevesebb járatot az élénkülő turizmus kompenzálta és várakozáson túl jól sikerültek az áprilisi és májusi eredményeink és nagyon optimisták vagyunk a 2017-es nyarat illetően, mert az előfoglalási eredmények rendkívül bíztatóak. Március végétől kezdve már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk Debrecenben ill. a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is.

Az ukrán állampolgárok számára június hónapban életbe lépő EU-s vízummentesség kedvezően hathat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomnak. Bizakodóak vagyunk, hogy a kárpátaljaik számára is mi leszünk a régiót kiszolgáló repülőtér és ezzel tovább nő az érkező külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is.

A következő három hónapban több mint 100 000 utast várunk a Debrecen Airporton, hiszen a desztinációs portfoliónk mindenki számára biztosítja a legmegfelelőbb nyári vakációt. A charter járatokkal a nap szerelmeseinek biztosítunk üdülést Görögországban, Törökországban ill. Bulgáriában és Egyiptomban. A kultúrára, vallási turizmus és városi vakációra szomjazók, Nyugat-Európa és Izrael nagyvárosait kereshetik fel közvetlen járatokkal ill. a hálózati partner-légitársaságunkkal a Lufthansával Európa legjobb repülőterén, a müncheni repülőtéren keresztül egyetlen átszállással öt kontinens, több mint száz úti céljára utazhatnak el a Debrecen Airportról. Minden kedves utasunknak rendkívül kedvező parkolási lehetőséget biztosítunk akár több napra vagy hétre is és finom hideg italokkal, olasz kávéval ill. snackkel és VIP lounge szolgáltatással várjuk kedves utasainkat.”

“A nyári vakáció idén is Debrecen Airporton kezdődik !“

Nyári charter desztinációk:

Burgasz – Robinson Tours

Zakynthos, Korfu – IBUSZ

Antalya – SUN and FUN és GREEN HOLIDAYS

Hurghada – ETI

Drezda – Salamon Reisen

 

A Wizz Air menetrend szerinti járatai:

London-Luton (Egyesült Királyság)                – napi járat ill. heti 10-szer a főszezonban  

Eindhoven(Hollandia)                                    – heti 2-szer ill. heti 3-szor a főszezonban                                         

Milánó-Bergamo(Olaszország)                                  – heti 2-szer                                                     

Párizs-Beauvais(Franciaország)                                – heti 2-szer                                                  

Tel Aviv(Izrael)                                                  – heti 2-szer (2017. március 26-tól)       

Malmö(Svédország)                                    – heti 2-szer (2017. március 27-től)  

A Lufthansa City Line menetrend szerinti járata:

München(Németország)                        – hétfő/szerda/péntek