Tavaszias idő és 16 fok lesz jövő héten

Helyi hírek

Jövő héten bőven 10 fok fölötti napi maximumokkal köszönt be a tavasz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszaka az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős égre számíthatunk, csupán északon lehet helyenként több a fátyolfelhő. Éjszakára mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet késő este +2 és -3 fok között várható.

omsz0225

Vasárnap az ország nagy részén több órás napsütést élvezhetünk, a fátyolfelhők mögül még északon is előbukkan a Nap. Délután, este vastagszik meg egyre nagyobb területen a felhőzet, csapadék azonban nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között várható.

Hétfőn reggel még többfelé gyengén fagyhat, de délután már országszerte 10 fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet. Kedden már 16 fokos csúcshőmérsékleteket is mérhetünk Debrecen környékén, viszont több helyen viharossá fokozódhat a délnyugati szél.

Szerdán egy újabb hidegfront hozhat átmeneti lehűlést, 12 fokos napi maximum hőmérsékletet, szelet és csapadékot, de utána visszatér a kellemes, kora tavaszias idő.