Több mint 3 ezer ember dolgozik a debreceni szolgáltatóközpontokban

Gazdaság Helyi hírek

Debrecenben több mint háromezren dolgoznak a magasabb hozzáadott értéket nyújtó szolgáltatóközpontokban, ezzel az SSC-szektor (Shared Service Center) vált az egyik legnagyobb foglalkoztatóvá a városban – mondta a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere pénteken, a T-Systems Magyarország új telephelyének átadásán.

Papp László elmondta: egyre több info- és telekommunikációs, illetve pénzügyi szolgáltatóközpontnak ad otthont Debrecen, amit a napokban Varsóban a Közép- és Kelet-Európai Üzleti Szolgáltatások díjátadóján az Év feltörekvő városa kategóriában első díjjal ismertek el.

Debrecen Smart City – egy intelligens, innovatív, élhető, hatékony, fenntartható, okos, egészséges és tehetős város megteremtését célzó – programja keretében az önkormányzat komoly együttműködést alakított ki az SSC-szektor szolgáltatóival, köztük a T-Systems Magyarországgal – tette hozzá a polgármester.

Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy 45 debreceni munkatársuk korábban a város három, egymástól távol eső helyén dolgozott, most valamennyien a ma elérhető legnagyobb sebességű infokommunikációs hálózattal felszerelt, a 21. század követelményeinek mindenben megfelelő új épületbe költözhettek.

Kiemelte: a T-Systems Magyarország Debrecenben és a régióban betöltött szerepe tovább fog erősödni a közeljövőben, amihez jó alapot nyújt az új telephely. A cég régiós szolgáltatási területe kiterjed Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére, valamint Pest megye déli részére is. “Több, helyi szinten jelentős és országosan elismert projektben vettünk részt Debrecenben egyebek mellett a közlekedési, a pénzügyi vagy az egészségügyi ágazatban” – fűzte hozzá a vezérigazgató.

A T-Systems Magyarország új debreceni telephelyét a Határ úti ipari és technológiai park Xanga szolgáltatóházában alakították ki, ahol összesen már négyszázan dolgoznak – mondta el a parkot működtető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója a helyszínen az MTI-nek.

Herdon István hozzátette: az ipari parkban 105 hektár területen már csaknem 50 cég működik, amelyek az idén 40 milliárd forint értékű fejlesztést valósítanak meg.