Debrecen nyerte az Év Feltörekvő Városa díját

Helyi hírek

Ötödik alkalommal díjazták a nemzetközi üzleti szolgáltatások iparág kiválóságait a CEE Shared Services and Outsourcing Awards (Közép- és Kelet-Európai Üzleti Szolgáltatások Díjai) keretében, amelyen Debrecen az „Év Feltörekvő Városa” kategóriában került a döntőbe Kaunas (Litvánia), Plovdiv (Bulgária) és Kassa (Szlovákia) mellett.

A döntőt 2017. február 2-án rendezték Varsóban, ahol Debrecen az „Év Feltörekvő Városa” kategóriában első helyezést ért el. Az elismerést a lengyel fővárosban Barcsa Lajos alpolgármester vette át. A díj kapcsán az alpolgármester úgy fogalmazott: ez az elismerés óriási siker, amelyért sokat tett az önkormányzat mellett az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztő Központ és a Nemzeti Befektetési Ügynökség is. A gálán a világ vezető SSC cégei voltak jelen, így a díj megnyithatja az utat további nemzetközi szolgáltató cégek debreceni szerepvállalása előtt.

Debrecenben dinamikusan fejlődik az SSC-szolgáltatás, jelenleg több mint 3 ezren dolgoznak ebben a szektorban. Debrecen évről évre egyre jelentősebb szereplőnek számít a nemzetközi piacon, amit az itt működő szolgáltató cégek (BT, EPAM, IT Services, Transcosmos) egymás után bejelentett fejlesztései, valamint a 2016-ban Debrecenbe új globális pénzügyi központot létrehozó Flowserve neve fémjelez. A város erősségei közé tartozik a Debreceni Egyetem sokszínű képzési háttere, a fejlődő nemzetközi repülőtér, valamint a városban elérhető színvonalas irodaépületek és az élhető környezet.