Sikeres volt a lecsófesztivál adománygyűjtő akciója

Helyi hírek

Az 5. Esztári Lecsófesztiválon első ízben felállított “Lecsó Becsület Kassza” küldetése elérte a célját – írják a szervezők.
Az adakozás természetesen senki számára nem volt kötelező, azonban az ingyen kiosztott közel 9000 adag lecsóért cserébe a fesztivál vendégei szívesen adakoztak a nemes cél érdekében.

A Lecsófesztivál után még egy héttel is érkeztek adományok. Ebben az évben az összegyűlt pénzzel a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítványt támogattuk. Az összegyűlt 245.000 forintnyi összeget Esztár Község Önkormányzata további 55.000 forinttal egészítette ki.

Az összesen 300.000 forintos adományt Szécsi Tamás Esztár Község polgármestere adta át ma reggel a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekklinika főépületében Dr. Nagy Andrea osztályvezetőnek a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány elnökének.

Külön öröm, hogy az eredeti célhoz képest, ami minimum egy darab légzésfigyelő készülék beszerzése volt, az összegyűlt adományból akár 5db készülék is beszerezhető, ami a mért adatokkal nagyban segíti az orvosok munkáját és javítja a kis betegek gyógyulási esélyeit.

A szervezők természetesen jövőre is várnak minden lecsóra éhes, adakozó kedvű vendéget a 6. Esztári Lecsófesztiválra!