A szegényeknek adakozhatunk a debreceni Tescoban

Helyi hírek

Az őszi tanévkezdés a legtöbb család számára így jelentős anyagi terhet jelent, az iskolás családok majdnem felének megoldhatatlan probléma. A legszegényebbeknek önerőből nincs esélyük arra, hogy minden szükséges tanszerrel ellássák gyermeküket.

A probléma Debrecenben is komolyan jelen van. A rászoruló családok terheinek mérséklése érdekében a Debreceni Karitatív Testület önkéntesei segítségével tanszergyűjtést szervez. A hátrányos helyzetű debreceni családok részére a felajánlásokat 2016. augusztus 24-én várják 9.00 és 18.00 óra között a debreceni Kishegyesi úti TESCO áruház gyűjtőpontján.

A szervezők szeretettel fogadják az új vagy régi tankönyveket, munkafüzeteket, atlaszokat, szótárakat, szöveggyűjteményeket, füzeteket, mérő- és számolóeszközöket, dolgozatfüzeteket, növény- és állathatározókat, olvasókönyveket és egyéb más tanszereket.

A Karitatív Testület célja, hogy a segítség a lehető leghamarabb, akár már az első iskolai napon célba érkezzen. A testület kéri azokat, akiknek módjában áll, hogy új, régi, vagy nem használt tanszerek leadásával segítse a rászoruló családok tanévkezdését.